Oppskrifter forside

tilbake til alle oppskrifter

Hasselnøttkake

Melange_bake
  • 4 porsjoner
  • Brød og kaker

Fremgangsmåte

  1. Dette er en smakfull kake som også passer som dessert med is og bær til.
     
    Sett ovnen på 175 grader C.
     
    Smør en rund form 22-24 cm i diameter med margarin.
     
    Hakk hasselnøttene.
     
    Visp egg og sukker til eggedosis.
     
    Tilsett margarinen og sikt på hvetemelet med bakepulver.
     
    Visp røren raskt sammen.
     
    Hell røren i formen og dryss på hasselnøttene.
     
    Stek kaken på nederste rille i ca 40 minutter.

Ingredienser

  • 1 dl hasselnøtter, hakket
  • 3 dl store egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl flytende Melange
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver